A család és terveik otthona

Kovács Vajda Angéla, Magyarkanizsa – Házvásárlás

Kovács Vajda Angéla és férje Magyarkanizsán vásárolt házat a Prosperitati pályázatának köszönhetően. A kiválasztott épületet nagy örömmel és kiváló érzékkel csinosítgatták, mígnem megkapta a mostani takaros formáját. A család várja tavaszt, hogy az udvaruk ismét virágba borulhasson meg a lehetőséget, hogy a házat tovább bővíthessék, sőt elmondásuk szerint vállalkozások megnyitásán is gondolkodnak, vannak további pályázási terveik. Mindennek részleteit és a házvásárlást történetét Angéla mesélte el:

  • Milyen okból vásároltak házat és hogyan találtak rá az ideális épületre?

Mindenképpen terveztünk házat vásárolni. Összeköltöztünk ugyan albérletbe a férjemmel, de megbeszéltük, hogy szeretnénk majd saját házat. Úton volt a baba és hát megsürgettük kicsit a dolgot, hozzáfogtunk a pályázáshoz. Megnéztünk úgy tíz házat is talán, végül megtaláltuk a mostani otthonunkat, ez volt az az épület, amely leginkább megtetszett nekünk.

  • Hogyan néz ki az új otthonuk?

Az épület viszonylag újépítésű, úgy tíz éves. Egy idősebb bácsi építette saját magának. Volt egy hatalmas kandalló a házban, amely nagy helyet foglalt el a konyhából és a nappaliból, tehát a felújítást azzal kezdtük, hogy azt lebontottuk és ezáltal kaptunk egy némileg nagyobb teret.

 

Amikor a házba lépünk, ott található egy kisebb előszoba rész, majd a konyha és a nappali, mindez egyben. A nappaliból nyílik a fürdőszobánk és a hálószobánk. Továbbá található még az épületben egy padlástér, ezt szeretnénk kiépíteni, ott lesz majd egy emeleti rész. Maga a ház az úgy 74 négyzetméteres, tehát muszáj lesz majd felfelé terjeszkedni.

 

 

Van egy szép udvarunk, ott két garázs is és egy kerti pavilon.

 

  • Helyiek-e mindketten, illetve hogyan élnek Magyarkanizsán, az új házban?

Jómagam magyarkanizsai vagyok, a férjem palicsi. Ő kamionsofőrként dolgozik már hosszú évek óta. Én pedig eladóként dolgoztam, majd szülési szabadságra mentem, most pedig munkakeresésben vagyok.

Az új otthonunkban nagyon jól érezzük magunkat, mi és a másfél éves kisfiunk szintén. Most, a tavasz közeledtével kezdjük ismét rendezni, szépítgetni a kis udvarunkat, készítettünk egy házikót, azt díszítjük majd virágokkal.

  • Segített valaki a pályázásban?

A pályázat megírásánál igénybe vettük a helyi Projekt Max üzleti adminisztrációs szolgáltatásokat nyújtó iroda segítségét. Nekik is sokat köszönhetünk, és természetesen nagyon hálásak vagyunk az Alapítványnak, hogy lehetővé tették számunkra a ház megvételét.

  • Milyen további pályázási terveik vannak?

Mindketten tele vagyunk további pályázási tervekkel.

A férjem amellett, hogy kamionsofőr lemezlovasként is tevékenykedett, három éven át dolgozott Zentán ilyen minőségben. Ő szeretne egy kávézót, diszkót nyitni. Jómagam a munka mellett foglalkozom kozmetikával, szépségápolással és ezen a területen szeretnék majd tevékenykedni. A harmadik pályázati szándék pedig a házfelújításra irányulna, amennyiben lesz ilyen jellegű kiírás a közeljövőben- hallottuk a magyarkanizsai fiatalasszonytól, Kovács Vajda Angélától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon