43 nap van még az európai választásokig

Idén vehetnek először részt az európai parlamenti választáson azok a magyar állampolgárok is, akik nem rendelkeznek lakcímmel az EU területén, így a vajdasági kettős állampolgárok is.

Az idén először én is szavazhatok.

Az idei európai parlamenti választás talán a legfontosabb az utóbbi évtizedekben szervezett EP választásokat figyelembe véve. Sokan csatlakozunk Pásztor István elnök úr felkéréshez, mert mi itt abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Parlamentben egy erőteljes, tekintélyes, erős magyar érdekképviselet legyen.

Ha minden elvi kérdésünket félretesszük, csak is pragmatikus szempontból vizsgáljuk a kérdést, úgy gondolom, hogy menni kell választani, mert folyamatban van Szerbia uniós csatlakozása. Abban reménykedünk, hogy az európai parlamenti választásokat követően a megalakuló Európai Bizottság egy sokkal ambiciózusabb, sokkal merészebb bővítési politikát fog meghirdetni. Remélhetőleg a választás után felgyorsul a csatlakozási folyamat. Ez létfontosságú kérdés a jövőnket illetően.

A kampány megkezdődött, ebben én is részt veszek, mint a VAJDASÁGI PAX ROMANA keresztény értelmiségiek civil szervezetének elnöke, de mint az MNT VB tagja, és mint civil, keresztény értékeket fontosnak tartó magyar ember is. Mi arra buzdítjuk az embereket, arra bátorítjuk őket, hogy akkor, amikor a szavazatokat leadják, akkor a Fidesz-KDNP által fémjelzett lista előtti körbe rakják az x-et. Ismerve azt a programot, amit meghirdettek, olyan értékrend fogalmazódik meg, ami sorsdöntő és meghatározza Európa, a nemzetállamok, családpolitika és kereszténység sorsának további alakulását!

Civil szervezetek, az MNT összefogás listája, vállalkozások és sok civil is csatlakozott már a mindannyian.rs honlaphoz és ahhoz a kampányhoz, aminek a főtémái: Európa és a nemzetek, A család, a kisebbség, illetve az identitás kérdése, Gazdaság a számok és tapasztalatok tükrében.

Pásztor István elnök úr felszólítása, ugyanakkor nemzeti és értékrendi kiállásunk is azt diktálja, hogy összefogjunk. Ez most egy olyan pillanat, amikor a különbségeket félre kellene tenni. Fontos a nemzet ügye,  fontos a magyar közösség ügye, mindenki, aki csak tud csatlakozzon.

Csatlakozzunk az elektronikus felülethez, mindannyian.rs  internetes oldalhoz, amely végigkíséri a kampányt, és amelyen a Fidesz-KDNP programjáról, valamint a lista jelöltjeiről is lehet tájékozódni, amelyen mások mellett Deli Andor vajdasági származású EP-képviselő is szerepel. Eddig is ő képviselte a mi ügyünket, szeretnénk, ha ez a munka a választások után is folytatódna. Adjunk neki esélyt. Az oldalnak emellett van egy olyan eleme is, ami a csatlakozást teszi lehetővé, elektronikusan is fejezzük ki véleményünket.

A kampány április 8-án megkezdődött és május 23-ig tart.

Sorsdöntő a választás, mindenkinek kötelessége odatenni magát.

Vannak idők, amikor nem beszélni, cselekedni kell!

Ez most olyan!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek