Reagálás

A Symposion Polgárok Egyesületének véleményét nem tükrözik a cikkek

Stark Attila

A Jó Reggelt Vajdaság Véleményportálhoz 2016. június 3-án érkezett meg a Symposion Polgárok Egyesületének reagálása, amit a Véleményportál egészében, változtatások nélkül megjelentet. 
 
Az Olvasók teljes tájékozódásának érdekében a Symposion Polgárok Egyesületének reagálása előtt megjelentetjük mindkét, a Reagálásban említett cikk elérhetőségét:
 
 
 
 
A Symposion Polgárok Egyesületének reagálása:
 
Reagálni  szeretnénk  az  Önök  honlapján  az   Ébresztő   rovatban megjelent  „Véletlen  vagy tendencia?”. Reagálás kizárólag a cikkben használt adatok alapján címmel  megjelent írás kapcsán, amely a Hét Napban Gyurkovics Virág tollából megjelent Véletlen vagy tendencia? című cikk kapcsán teszi meg észrevételeit.
 
Az Önök oldalán megjelent írás Farkast felütve alcímet viselő része a Hét Napban megjelent cikkre vonatkoztatva 3 civilre utal vissza, akik – az Önök oldalán megjelent cikk megfogalmazásában – „2015-ben nem voltak megelégedve a pályázati eredményükkel. Mindhárman abbéli gyanújukat fogalmazzák meg, hogy a VMSZ osztja a magyar pályázati pénzeket, de legalábbis befolyásolják a folyamatokat.”
 
Bár az Önök cikke nem nevesíti e 3 szervezetet, ugyanakkor egyértelmű a vonatkoztatás. Tisztelettel szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a Symposion Polgárok Egyesülete képviselője által elmondottak nem tartalmaztak semmi olyat, amelyből arra következtethetett volna az Önök szerzője, hogy a Symposion Polgárok Egyesülete elégedetlen lett volna a pályázatok eredményeivel, s nyilatkozata végképp nem tartalmazott, mert nem is tartalmazhatott  semmi  olyat,  amely  azt  tükrözné,  hogy  számára  gyanúsak  lennének  a támogatói döntések, hogy a döntnököket a Vajdasági Magyar Szövetség befolyásolná. 
 
Ha a Hét Napban megjelent cikk mégis erre engedett következtetni, az csakis annak köszönhető, hogy Gyurkovics Virág erősen félreértelmezte a nyilatkozatunkat.
 
Ennek kapcsán fontos elmondanunk, hogy a Hét Nap hetilap felé 2016. május 30-ával helyreigazítási kérelemmel fordultunk annak okán, hogy az általunk nyilatkozottakból (2016. március 24-én e-mailben nyilatkoztunk Gyurkovics Virágnak) Gyurkovics Virág öncélúan ragadott ki egy részt, és saját prekoncepióinak megfeleltetve használta fel azt.
 
A helyreigazítási kérelmünk jogosságát elvitatták, ugyanakkor lehetőségként felkínálásra került, hogy a Symposion Polgárok Egyesülete „olvasói levélben fogalmazza meg kritikáját, amelyet természetesen maradéktalanul le fog közölni a Hét Nap”. A megjelenés várható időpontja 2016. június 8.
 
A Symposion Polgárok Egyesülete itt is szeretné kifejezni, hogy elégedett az anyaországból érkező támogatásokkal, azok mértékével is, a kuratóriumi döntések kapcsán kritikát nem fogalmazott meg.
 
Ennek  alapján  tisztelettel  szeretnénk  Önöket  megkérni,  hogy  korrigálják  írásukat  a  fent elmondottak tükrében.
 
 
Tisztelettel,
 
 
Szabadkán, 2016. június 3-án                                                                                                                                                                                                                  a Symposion Polgárok Egyesülete

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon