1-HÉT

Pixabay

DÉL-KOREA Norovírusjárvány tombol a téli olimpia helyszínén

Nemcsak térségünkben, hanem a téli olmipia helyszínén is járvány tombol. A norovírusjárvány miatt csaknem 1200 biztonsági őrt kellett felmenteni a szolgálat alól. 41 biztonsági őrt súlyos hányással és hasmenéssel szállítottak kórházba. A buszokat és a szállásokat fertőtlenítették. A biztonsági őrök helyére 900 katonát vezényelt a szervezőbizottság. A biztonsági őrök gyógyulásáig ők fogják elvégezni az ellenőrzéseket húsz olimpiai helyszínen. A dél-koreai járványügyi központ az elmúlt napokban vizsgálta a járvány eredetét, és megtette a szükséges intézkedéseket a vírus terjedésének a megakadályozására.

OROSZORSZÁGTojással dobálták meg a lassú hóeltakarítókat

(MTI)

Moszkvában tojással dobálták meg a lehullott rekordmennyiségű hó éjszakai eltakarításának ütemével elégedetlen lakosok a köztisztaságiak munkagépeit, volt, aki gumilövedékes pisztolyból nyitott tüzet rájuk - közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese. Mint mondta, ilyen esetekben, amelyekből „meglehetősen sok” fordult elő, az érintettek a rendőrséghez fordultak. Birjukov beszámolója szerint „az évszázad havazása” után 16,2 ezer takarító- és munkagép, több tízezer teherautó és 72 ezer ember dolgozott mintegy 170 millió négyzetméternyi terület és 8 millió négyzetméternyi tetőfelület megtisztításán.

EURÓPAI UNIÓJuncker újra vicces kedvében volt

(MTI)

Tréfálni próbált Guy Verhofstadttal, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetőjével Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament ülésén. Juncker egyszer csak gondolt egyet a parlamenti ülésen, és összeborzolta Verhofstadt haját. Hogy milyen felindulásból tette, azt nem tudni, bizonyára jó tréfának szánta. Az esetről készült fotók alapján azonban Verhofstadt kevésbé lelkesedett a bizottsági elnök poénjáért.

SZLOVÉNIAElektronikus autópályadíj-rendszert vezetnek be

(Pixabay)

Elektronikus autópályadíj-, úgynevezett DarsGo rendszert vezet be április 1-jével Szlovénia a 3,5 tonna feletti gépjárművekre, a többi járműre továbbra is a matricarendszer lesz érvényben - közölte a szlovén autópálya-kezelő vállalat. Minden 3,5 tonna feletti járművet regisztrálni kell az új rendszerben, azokat is, amelyek jelenleg rendelkeznek Dars kártyával vagy készülékkel. A felhasználók a www.darsgo.si honlapon tájékozódhatnak. A DarsGo rendszer nyilvántartja a jármű rendszámát és EURO környezetvédelmi besorolási osztályát. A nehézgépjármű áthaladásakor a fizetőkapuba beépített mikrohullámú technológia észleli a járműben lévő berendezést, és a megtett távolság alapján kiszámolja az útdíjat.

JAPÁNElhalasztották a királyi esküvőt

(MTI)

Mako, japán hercegnő 2020-ra halasztotta eljegyzését a megfelelő előkészületek hiánya miatt. A jegyespár eredetileg március 4-én tervezte megtartani hivatalos eljegyzését, hogy még idén november 4-én kimondhassák egymásnak a boldogító igent. Mako hercegnőnek azonban be kellett látnia, hogy kevés az idő az események megfelelő előkészületéhez és lebonyolításához. Pedig az esküvő a japán császári család kiemelkedő eseménye lett volna.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon