1-HÉT

Pixabay

NAGY-BRITNNIA - Ötvenmillió fát ültetnek

A brit kormány támogatja azt a 25 éves tervet, amely alapján Észak-Angliában elültetnek 50 millió fát 25 ezer hektáron, az M62-es út egy 120 mérföldes szakaszán. Az Északi Erdőnek nevezett, jelenleg még csak a tervekben létező fás terület öt erdőt fog összekötni, és többek közt tölgyekből és fenyőkből fog állni, és új élőhelyet jelent majd a veszélyeztetett vörös mókusoknak, valamint madaraknak és denevéreknek is. A projekt költségeihez a brit kormány 5,7 millió fontot ad hozzá, az 500 millió font maradékát pedig adományokból tervezik összeszedni.

ÉSZAK-KOREA-DÉL-KOREA Tárgyalóasztalhoz ült a két Korea

(MTI)

A két Korea öt-ötfős küldöttsége a héten elkezdte a hivatalos tárgyalásokat a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről. Az észak-koreai küldöttség élén a két Korea közti ügyekért felelős phenjani hivatal vezetője áll, a dél-koreai oldalt pedig az országegyesítési ügyekkel foglalkozó miniszter vezeti. A találkozó helyszíne az 1953-as fegyverszünetben kijelölt demarkációs vonalon fekvő Panmunjom városa.

OLASZORSZÁGElhatárolódott a Versace család a róluk készült filmsorozattól

A néhai Gianni Versace családja közleményben határolódott el az olasz divatdiktátor 1997-es meggyilkolásáról szóló amerikai tv-sorozattól, amely január második felében kerül a képernyőre az Egyesült Államokban és Olaszországban. A milánói család közleménye hangsúlyozza, hogy az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace című kilencrészes sorozat pusztán a képzelet szüleményének tekintendő, azt a család engedélye és bármiféle együttműködése nélkül forgatták.

SVÁJCEzrek kerültek a Svájci-Alpok fogságába

(Pixabay)

Az elmúlt napok rendkívüli havazásai mintegy tizenhárom ezer turistát zártak el a külvilágtól a svájci Alpokban egy síparadicsomban, Zermatt városánál. Janine Imesch, a városi hatóság képviselője azt mondta, hogy a délnyugat-svájci Valais kantonban fekvő Zermattban jelenleg mintegy tizenháromezer turista van, a hó miatt sem odajutni, sem a városból kijutni nem lehet. Áramkimaradások is vannak. A településre vezető utat a hét elején lezárták. A térségben a legmagasabb szintű lavinariasztás van érvényben.

SZAHARA, VILÁGHavazott a Szaharában

(MTI)

Rendkívülien szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak világszerte. A Szaharában hó esett, Európában pedig szaharai homok hullott. Mindeközben az Egyesült Államokban csaknem mínusz 40 fokot mértek, Ausztráliában pedig megközelítette a plusz ötven fokot a levegő hőmérséklete. Még Spanyolországban is közlekedési káoszt okozott a nagy hó és szokatlanul erős hideg.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek