1-HÉT

MTI

MAGYARORSZÁGBudapest szoborral emlékezik Bud Spencer születésnapjára

Egy bronzból készült Bud Spencer szobor kerül hamarosan a budapesti Corvin sétányra. A műalkotást Tasnádi Szandra ajánlotta fel. A szobrász Bud Spencer halála után megígérte, hogy elkészíti a színész 5/4-es méretarányú szobrát, ami hamarosan a Corvin sétányt fogja díszíteni. Eredetileg a szobor Kazincbarcikára került volna, de a település végül visszalépett, viszont Kocsis Máté képviselő rábólintott a szoborállításra, ami a tervek szerint már állni fog október 31-ére, azaz Bud Spencer születésnapjára.

EGYESÜLT ÁLLAMOKA mesterséges intelligencia miatt törhet ki a harmadik világháború?

(MTI)

Meglepő kijelentést tett a világ egyik legsikeresebb üzletembere, Elon Musk, a Tesla vezetője. Szerinte az, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése már a nemzetek szintjén zajlik, könnyen a harmadik világháború kitöréséhez vezethet. Igazán szokatlan állítás ez olyasvalakitől, aki forradalmasította az autózást, az űrutazást, hipergyors vákuumvasutat épít, és újratervezte az űrhajósok szkafanderét is, de úgy tűnik, Musk a mesterséges intelligenciáról és a robotokról már nincs olyan jó véleménnyel. A milliárdos nemrég az ENSZ-nek is levelet írt, hogy tiltsák be a gyilkos robotokat, vagyis az autonóm fegyvereket.

EGYESÜLT ÁLLAMOKHarvey hurrikán után az Irma csaphat le

(Pixabay)

Az amerikai hurrikánközpont előrejelzései szerint az Irma tovább erősödik a hét folyamán majd, várhatóan óriási esővel érkezik Floridához a hétvégén, és a tenger hullámait hat-hét méteresre korbácsolja fel. Jelenleg a Kis-Antillák szigetlánc északi részén tombol Puerto Ricótól keletre. Szükségállapotot hirdettek Puerto Ricón, az amerikai Virgin-szigeteken, valamint több kisebb karibi szigeten is. „Floridában mindig a legrosszabbra készülünk, és a legjobbat reméljük, s annak ellenére, hogy az Irma útvonalát még nem ismerjük pontosan, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne készüljünk fel alaposan” – fogalmazott a floridai kormányzó.

KOSZOVÓ Megalakulhat a kormány

A Behgjet Pacolli vezette Szövetség az Új Koszovóért (AKR) a napokban kilépett az Isa Mustafa eddigi kormányfő vezette koalícióból, majd csatlakozott a júniusi választást megnyerő csoportosuláshoz. Az AKR-nek köszönhetően így a Ramush Haradinaj vezette úgynevezett háborús koalíciónak - amely a Koszovói Demokrata Párt (PDK), a Szövetség Koszovó Jövőjéért (AAK) és a Koszovói Kezdeményezés (Nisma) tömörülése - már 63 képviselője lesz a 120 tagú pristinai törvényhozásban, elegendő ahhoz, hogy megválasszák a házelnököt, és megszavazzák a kormányt.

FRANCIAORSZÁGSkorpió is utazott a Párizsba tartó gépen

(Pixabay)

Skorpiót talált egy utas a Glasgow-ból Párizsba tartó repülőgép fedélzetén, ezért a gépnek a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren kellett maradnia, hogy a belsejét átvizsgálják és megtisztítsák. Az utasok biztonsága érdekében a hatóság átfüstölte a repülőgépet, a járat ezáltal egy éjszakát késett. A légitársaság az utasoknak szállodai elhelyezést is biztosított éjszakára.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon