1-HÉT

MTI

JAPÁN Naponta tesztelhetik a sportolókat az olimpián

Akár naponta tesztelhetik a tokiói olimpián a sportolókat. Sőt már az olimpia előtt az akklimatizálódási időszakban is. A 2021. nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői azt fontolgatják, hogy a korábban tervezett négy nap helyett minden nap tesztelik majd koronavírusra a játékokon részt vevő sportolókat. A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett, közeli forrásra hivatkozva számolt be a legújabb tervről, amely a paraolimpiára is vonatkozna. A szervezőbizottság a következő napokban azt vizsgálja majd meg, a megemelt tesztszám mennyi pluszköltséggel járna, illetve mennyi plusz munkaerőre lenne szükség, továbbá mennyire befolyásolná a lakosság napi tesztigényét.

AUSZTRIA Lemondott a fő oltási koordinátor

(MTI)

Ausztriában lemondott tisztségéről Clemens Martin Auer fő oltási koordinátor - jelentette be az egészségügyi miniszter az Ö1 közszolgálati rádió adásában. Rudolf Anschober a lemondást azonnali hatállyal elfogadta, és a megüresedő posztra Katharina Reich közegészségügyi főigazgatót nevezte ki, aki a jövőben mind hazai, mind nemzetközi szinten az oltási koordináció felelőse lesz. A visszalépés oka, hogy a hétvégén vált nyilvánvalóvá, Auer nem tájékoztatta a minisztert a Pfizer-Biontech oltóanyag plusz beszerzési lehetőségéről - erősítette meg Anschober.

OLASZORSZÁGÚjra lezárták az országot

(MTI)

Ismét teljes zárlatot vezettek be Olaszország legtöbb tartományában. A Mario Draghi vezette kormány a romló járványügyi adatok és a vontatottan haladó oltási kampány miatt volt kénytelen újra lezárni az országot. Olaszországban már 3 millió 200 ezer fertőzöttet regisztráltak, az áldozatok száma meghaladta a 100 ezret is. Mario Draghi megköszönte a lakosság erőfeszítéseit és türelmét. A kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy a jelen pillanatban csak így érhető el a halálozások csökkentése, valamint így kerülhető el az egészségügy teljes összeomlása.

VILÁG Már a 3 millióhoz közelít az elhunytak száma

(Pixabay)

A világon 120 191 872 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 660 213, a gyógyultaké 68 177 913 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legújabb adatai szerint. Koronavírus: már a 3 millióhoz közelít az elhunytak száma Egy nappal korábban 119 848 281 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 653 641, a meggyógyultaké 67 895 864 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

KÍNA Homokvihar borította el Pekinget

(MTI)

Az északkelet-kínai Belső-Mongóliából induló homokvihar érte el Pekinget, sárga homokkal lepve el a kínai fővárost. A pekingi meteorológiai központ a harmadik legsúlyosabbnak számító, sárga színű riasztást adott ki a látótávolságot kevesebb mint 1 kilométeresre szűkítő vihar miatt. A pekingi Tahszing Nemzetközi Repülőtéren a rossz láthatóságnak megfelelő működésre álltak át, miután a repülőtér területén a látótávolság 400 és 800 méter közöttire csökkent a levegőben sűrűn kavargó sivatagi homok miatt - számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség. A pekingi ökológiai és környezeti megfigyelő központ adatai szerint a levegőben a szállópor-koncentráció a kínai főváros nagy részén meghaladta a köbméterenkénti 2000 mikrogrammot.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon