1-HÉT

Pixabay

MAGYARORSZÁG A munkahely fizetné a rezsit a home-office-ban dolgozóknak

Rezsiátalányt adhat adómentesen a munkáltató az otthoni munkavállaláshoz, ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást. A Magyar Nemzet értesülése szerint a rezsiáltalány a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis most épp 16 100 forint. Ebből a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is fizethetné. A juttatás indoka az, hogy aki munkaidőben is otthon van, értelemszerűen többet fűt, több áramot használ és lehet, hogy drágább internetcsomagra kell előfizetnie. 

FEHÉROROSZORSZÁG Általános sztrájkra szólította fel a munkásokat a fehérorosz ellenzék

(MTI)

Általános sztrájkra szólította fel a dolgozókat Szvjatlana Cihanouszkajának, a fehérorosz ellenzék vezetőjének kampánycsapata a tanév első napján. „Szeptember elseje a tudás napja. (…) Csatlakozzatok az egynapos sztrájkhoz, támogassátok a munkásokat, és mutassátok meg a kormánynak, ki a hatalom valódi forrása” – áll az ellenzéki vezető munkatársai által kiadott közleményben. A tanév első napján fehérorosz egyetemisták ismét az utcára vonultak Minszkben, hogy Lukasenka távozását követeljék. Több százan gyűltek össze az egyetemek előtt a főváros különböző részeiben, és a városközpontban lévő oktatási minisztériumhoz vonultak. A rendőrség feloszlatta a menetet és több tüntetőt őrizetbe vett. Fehérorosz médiajelentések szerint legalább 18 embert állítottak elő.

EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK Felszállt Abu-Dzabiba az első közvetlen repülőjárat Izraelből

(Pixabay)

Felszállt az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiba az első közvetlen repülőjárat Izraelből, Tel-Avivból, fedélzetén az amerikai és az izraeli békedelegációval - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. „A jövőt nem a múltnak kell diktálnia. Hiszek benne, hogy lehetséges a béke és a virágzás” - mondta az amerikai delegációt vezető Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és közel-keleti főtanácsadója, mielőtt útnak indult az izraeli El Al légitársaság LY971-es járatával, amely áthalad Szaúd-Arábia légterén az ország különleges engedélyével.

VILÁG Koronavírus - 25,6 millió a regisztrált fertőzöttek száma világszerte

(MTI)

Már 25.662.349 ember megfertőződött világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 855.578, a gyógyultaké pedig 17.002.078 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legújabb összesítése szerint. Egy nappal korábban 25 405 845 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 849 389, a gyógyultaké pedig 16 745 442 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

CSEHORSZÁGKaranténban a cseh kormányfőhelyettes

(Pixabay)

Karanténba vonult Karel Havlíček cseh kormányfőhelyettes, ipari és kereskedelmi miniszter, miután hivatalában röviden találkozott egy utóbb koronavírus-fertőzöttnek bizonyult személlyel. A bulvársajtó értesülését a miniszter személyesen is megerősítette. „Az ipari minisztériumban a múlt héten volt egy látogató, akit később fertőzöttnek nyilvánítottak. A higiénikusok tanácsára karanténba vonultam. Jól érzem magam. Várom a tesztem eredményét” - mondta a ČTK hírügynökségnek Havlíček. „Nem akarok semmit a véletlenre bízni, ezért a hét végéig mindenképpen hazulról fogok dolgozni” - tette hozzá a miniszter.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon