1-HÉT

MTI

NAGY-BRITANNIA Megdöbbentő koncert, avagy a távolságtartás új szabályai

Furcsa látványt nyújtott a nagy-britanniai Newcastle-ben megtartott első brit „járványkoncert”. Az eseményen – betartva a távolságtartás szabályait – a nézők 500 elkülönített platformról élvezhették a koncertet. Minden emelvényen 5, szigorúan egy háztartásba tartozó személy kapott helyet. 

EGYESÜLT ÁLLAMOK „Amerikai Egyesült Szocialista Államok”

(MTI)

A középnyugati Minnesota államban kampányolva Donald Trump amerikai elnök a radikális baloldal bábjának nevezte Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét. Az elnök a demokraták Wisconsinban megkezdődött négynapos elnökjelölt-állító konvencióján élcelődve kijelentette, hogy „semmi izgató nincs benne”. Hangsúlyozta azonban, hogy a november 3-i elnökválasztás „országunk történetének legfontosabb választása lesz”, mert szerinte a várható demokrata párti elnökjelölt, az általa rendszeresen Álmatag Joe-nak nevezett Joe Biden és a demokraták „meg akarják szüntetni az amerikai életformát”, és helyette „kellemetlen szocialista országgá akarják átalakítani” az Egyesült Államokat.

KÍNA-TAJVAN Kína örökre elveszítheti Tajvant

(MTI)

Kína valószínűleg soha nem „egyesül újra” Tajvannal most, hogy a pekingi központi kormány szigorította ellenőrzését Hongkong felett – mondta egy szakértő.  „Bizonyos értelemben a Kína által Hongkongért fizetendő hatalmas ár valójában Tajvan” – mondta David Roche, az Independent Strategy tanácsadócég elnöke a CNBC-nek adott interjújában. Kína saját területe részeként tekint az egyébként 1949 óta saját kormányzattal rendelkező Tajvanra. A Peking és Tajpej közti viszony – több éves közeledés után – azt követően vált ismét fagyossá, hogy a Caj Jing-ven tajvani elnök vezette kormányzat elutasította azt az 1992-ben elfogadott, az egy Kína elvét magában foglaló egyezményt, amelyet Peking a tárgyalások alapfeltételeként kezel.

ÚJ-ZÉLAND A járvány miatt elhalasztják a választást

(MTI)

Új-Zélandon a kormány egy hónappal elhalasztotta a parlamenti választásokat a koronavírus-járvány második hullámának kitörése miatt – jelentette be Jacinda Ardern miniszterelnök. A voksolást eredetileg szeptember 19-én tartották volna meg, helyette október 17-én lesz. Noha a választási bizottságnak az volt a véleménye, hogy a választásokat biztonságosan meg lehet tartani az eredeti időpontban, Ardern közölte: figyelembe vette a várható részvételi arányt és a választókkal szembeni igazságosságot is.

SVÁJC„Kakaóhó” hullott

(Pixabay)

Meglepetten tapasztalták a Zürich és Basel közt fekvő Olten lakói, hogy finom kakaószemcsék hullanak rájuk. A Lindt & Sprüngli cég közölte, hogy a hántott kakaóbab pirításakor használt hűtőberendezés ventilátorának kisebb hibája miatt esett „kakaóhó”. A reggeli erős szél gyorsan behintette a finom kakaóporral a gyár környékét. A csokoládégyár közleményében felajánlotta a takarítási költség megtérítését annak az autótulajdonosnak, akinek járművét beborította a por. A kakaópermet teljesen ártalmatlan az emberre és a környezetre. A gyár termelése nem állt le, a ventilátort megjavították.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon