Víz nélkül legalább nem lehet festeni...

Pixabay/ Henkttrex

Évek óta töprengek néhány dolgon. Ezen belül is azokon az áldott szokásokon, melyek meghatározzák a környezetem működését. És nem csak meghatározzák, de erősen meg is nehezítik. Rohanó világunkban mit tehetnék, én is rohanok. Ha megyek valahova, igyekszem időben elindulni, de van, hogy az sem elég, ezért türelmetlenül, izgulva az érkezés időpontján, megpróbálom teljesíteni, leküzdeni a feladatot. Nem csak hétköznap van ez így, a hétvégék is tele vannak programokkal, feladatokkal.

A dolgok jól megszokott működési elve akkor borul fel, amikor a környezetem elém áll, akadályoz, kényszerít olyan szokásokkal, amelyekre aztán borul a bili.

Soha nem fogom megérteni, miért kell a város kellős közepén több munkanapon át délben újra festeni a sávokat, a zebrát? Miért kell a legforgalmasabb időszakokban ilyet csinálni?

Valami hihetetlen, ahogy a nyugalom teljességében festegetnek, miközben kilométeres sorok alakulnak ki a tetthely környékén.

Mese nincs, én idegeskedjek, ők meg festenek és kész. Szívesen találkoznék azzal a személlyel, aki kiadta az úkázt, hogy most bizony festés lesz, ha tetszik, ha nem. Igaz, túlélem a problémát, de azért mégis...

Ma azonban más a helyzet. Egészen más. Ma nincs víz!

Tegnap késő estétől ma este 7-ig nincs víz. Igaz, azt közölték, lehet, hogy előbb is befejezik a munkálatokat, de 3-nál előbb semmiképp.

És hogy egész pontos legyek, a közleményben az áll, hogy Szabadka nagy részén, valamint Palicson nem lesz víz. Na, de akkor most melyik az a „nagy rész”?

Érdekes a kérdés, mert bár megszoktuk, hogy munkanapokon délelőtt és délben festik az utakat, de ha nincs víz, akkor baj van. Miért is?

A víz jelenléte meghatározza mindennapi életünket. Természetesnek vesszük, hogy az ivóvíz a megfelelő mennyiségben mindig rendelkezésünkre áll. Ennek következtében sokszor nem úgy viszonyulunk a vízhez, ahogy az megérdemelné, pazaroljuk, szennyezzük, nem vigyázunk környezetünkre. De most nincs víz! És vajon mit csinálnak a vízműveknél? Teljesen igazat adok annak, aki azt mondta: „közöljék a vízminőség munkálatok előtti és utáni analízisének eredményeit”! Kész.

De hát azért azt a mindenit! Nem lehetne véletlenül másképp szervezni? Pont péntek estétől szombat estig? Jogos a felháborodás. Ki lettem billentve a megszokásból. Mert megszoktam, hogy amikor elindulok valamerre, kisebb-nagyobb akadályok ellenére zavartalanul meg is érkezem. Kivéve amikor festenek... Megszoktam azt is, hogy van víz.

Tegnap megnyitottam csapot, és folyt a víz, ma azonban nem folyik! Na nem baj. Elmúlik ez is. Csak az lesz kellemetlen, hogy a Cimbora és a Kaláka együttes verses interaktív koncertje lesz kis templomunkban, és hát lehet, hogy jó néhányan szeretnék majd meglátogatni a mellékhelyiséget... De ez nem számít, csak a nagy cégeknek nehogy káruk származzon a „víznélküliségből”...

Mindegy. A lényeg, hogy maradjon meg a nyugalmunk és a jó kedvünk, mivel változtatni ezeken „bölcsességeken” nem tudunk. Víz továbbra sincs, viszont legalább víz nélkül nem tudnak festeni!

Egyik polgártársunk pedig így vélekedett: „Ivóvizet lehet venni, a polgártársaink jó része nem is fürdik, az „ürítési” szükségleteiket pedig úgyis az utcán végzik...”

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek