A vastaps ereje

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfőn, a napirend előtti felszólalásában azt vetette volna Magyarország kormányának szemére, hogy a zömében külhoni magyarság által lakott határon túli területeket is orvosi védőfelszerelésekkel támogatta. Kocsmai hangon kezdett a települések felsorolásába, mellyel célja az volt, hogy párhuzamot vonjon a megyei kórházak és a szomszédos országok településeinek (tehát nekünk is) szétosztogatott több százezer maszk és védőfelszerelés között. A kormánypárti képviselők azonban, felsorolása közben, tapsviharban törtek ki. Ezzel Szabó Tímeába fojtották a szót, aki nem tudott a helyzettel mit kezdeni. Hiába nyitotta nagyra a száját többször is, hangja teljesen jelentéktelenné vált az erősödő vastapssal szemben.

Egyszerűen felsült a kedves képviselő asszony!

Hihetetlen felismerés számomra ez, hogy olyan magyarországi – szándékosan nem magyar – ellenzékiek is vannak, akik számára a nemzeti összetartozás semmit sem jelent. Ők azok a nemzetben való gondolkodást zsigerből utálók, akik árnyékot vetnek az elszakított országrészek területein élő magyarokra.

Avagy a képviselő asszony humanizmusa és együttérzése csak a távoli sérülékeny csoportokra vonatkozik.

Megdöbbentő továbbá az az érzéketlenség, amely Szabó Tímea számonkéréséből kiolvasható. Számára semmit sem jelent, ezekben a mindenki által nehezen megélt, koronavírus okozta időkben a szolidaritás. Azt miért nem kéri számon, hogy Magyarországra minek érkeznek ilyen jellegű segítségek? Vicces, nem?

Nem, neki nem. Szabó Tímeának a legjobban az fáj, hogy Magyarország a közel 73 millió maszkból miért adott néhány ezret a határon túliaknak?! A határon túli magyaroknak.

Néha komolyan eljátszadozok azzal a gondolattal, hogy az ilyen Szabó Tímeákat át kellene hajítani a határon, és megnézni, hogyan tudnának túlélni kisebbségben. Éppen kíváncsi vagyok, hogy akkor vinnyognának-e?!

Normális ember arra lenne büszke, hogy olyan kormánya van, amely tud más embereknek is segíteni. És főleg magyar embereknek.

Mi a nemzet nevében köszönjük a tapsot!

Ezek szerint mégis működik a parlament :)

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon