Uraim, ne ássanak ott, ahol nem szükséges!

A vasárnap tartandó magyarországi önkormányzati választásokon a megyei (fővárosi) és helyi (kerületi) önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és a főpolgármestert, valamint a nemzetiségi önkormányzat képviselőit választják meg.

Bárki bármit mondhat, de az a tény elvitathatatlan, hogy alapjában véve ezek a választások befolyásolják és határozzák meg mindennapjainkat. Lehet dobálódzni a szavakkal, keresni a bokrok mögött az illetékes mumust, blogokat írni a választások hajrájában, de azért engedtessék meg, hogy lássunk is.

A föld gömb alakját akarja érzékeltetni a tanár a diákokkal.
- Móricka! Ha én itt a tanterem közepén elkezdek ásni, és ások, ások, hova jutok?
- A diliházba.

A kampány, a választások a megmérettetésről szólnak. Arról, hogy melyik pártnak, vagy akár független jelöltnek, milyen konkrét elképzelései vannak az elkövetkező évekre nézve. Hogy eddig mit tett le az asztalra, és igazából mennyire reális azon ígérete, amivel a népet vezetni kívánja.

Sajnos sokszor, számtalan és számtalan alkalommal érzem úgy,  hogy az ellenzék a választópolgárok érzelmeit kívánja felkorbácsolni azzal, hogy egy-egy induló, jelölt esetében nem a politikai pályafutását érintő dolgokra mutat rá, hanem magánjellegű dolgaiba túr bele. Igen, ezáltal akarja befolyásolni a választópolgárokat az ellenzék. Ezek a szó szerint vett lejáratókampányok, amelyek semmilyen észszerűségen, sem valóságérzeten nem alapulnak. Karaktergyilkolnak. Ezek azok a kalapból előhúzott dolgok, amik igazából semmilyen rámutatással nem bírnak az egyes posztért ringbe szálló politikus eddigi vagy ezutáni teljesítményét illetően. Mert nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy ezek a dolgok nem összefüggőek. A kampánycirkuszban megszellőztetett titkok nem az adott politikus politikai pályafutását érintik, még ha az erőlködések ebbe az irányba is akarnak csörtetni.

Sőt, ha megállunk és kicsit elgondolkodunk, akkor ismételten konstatálhatjuk, hogy az ellenzéknek semmilyen terve, opciója nincsen a választások utáni négy évre. Semmilyen, mert nem látnak tovább a vasárnaptól, a választások napjától és a FIDESZ-KDNP lejárattatásától.

Uraim, ne ássanak ott, ahol nem szükséges!

Álljanak inkább elő fejlesztésekkel, az élhetőbb körülmények megteremtésével, minőségi programokkal.

És ne felejtsék: eddig is gömbölyű volt a Föld.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon