A tartományi választáson is a 4-es!

Fotó: Ótos András

Tegnap délután a Vajdasági Magyar Szövetség negyedikként adta át választási listáját a Tartományi Választási Bizottságnak, mely teljes lista, vagyis 120 jelölt nevét tartalmazza.

Ma a Tartományi Választási Bizottság kihirdette a VMSZ listáját. Ennek függvényében április 26-án, a tartományi parlamenti választások szavazólapján a négyes sorszám mellett lesz megtalálható a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István névvel fémjelezett lista.

A lisavezető Pásztor István pártelnök, őt Pirkov Ilija, Dubacz Éva, Csikós László, Korponai Lívia, dr. Bagi Bojan, Pintér Anna-Mária, Kovács Károly, Burány Hajnalka és dr. Nagy Imre követi.

A tartományi lista átadását követően a pártelnök a következőket nyilatkozta:

„A lista összetételét tekintve olyan mint amilyen a vajdasági magyar közösség, területiség szempontjából, képzettség szempontjából, előélet, foglalkozás szempontjából, hobbi szempontjából, elkötelezettségek vonatkozásában pedig van neki egy mindenki számára, mindenki vonatkozásában látható közös nevezője, ez a közösségi elkötelezettség, illetve a tenni akarás.”

A VMSZ tartományi listáját 5.236 polgár támogatta aláírásával. Emlékeztetőül megjegyezném, hogy a nemzeti kisebbségi lista állításához 3.000 aláírás szükséges, ám ettől jóval több aláírást sikerült a VMSZ-nek mindössze pár nap alatt egész Vajdaság területéről összeszednie a tartományi listaállításhoz.

Azért gondoljunk bele, hogy sokaknak ez bizony kemény harcok árán lenne meg, s még a köztársasági listaállításhoz szükséges 10.000 aláírásról nem is beszéltünk, amit a VMSZ szintén egy hétvége, méghozzá esős, hideg hétvége alatt összeszedett. Sőt, közel 12.000 aláírással adta át hétfőn a köztársasági választási listáját a VMSZ, amit szintén a négyes sorszám alatt hirdetett ki az illetékes bizottság. Sok nagyobb pártot megelőzött ezzel a Vajdasági Magyar Szövetség.

Újabb bizonyíték ez, hogy milyen jól szervezett, területi lefedettséggel bíró, hiteles pártról van szó, amely párt egyedüliként tudja a vajdasági magyar közösség érdekeit szolgálni.

Éljen szavazati jogával!

Április 26-án válasszon!

Válasszon jól!

A köztársasági és a tartományi szavazólapon is karikázza be a 4-est!
 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon