Szégyen

Május 8-án, kedden letették esküjüket a történelmi zászlók előtt az országgyűlési képviselők. Ezzel megalakult az új parlament.

 

Párhuzamosan pedig harmadszor került sor a Kossuth téren tüntetésekre, a ,,kormányváltók" részéről. A felszólalóktól továbbra is erőltetett mondatok hangzottak el, üres frázisokat puffogtattak az alig pár ezer ember előtt, akik délután kivonultak a térre. Olyan is akadt, aki azt is szemrebbenés nélkül a „tömegbe” tudta kiáltani, hogy szerinte a Fidesz se nem demokrata, se nem keresztény. Aztán nagymama korú asszonyok középső ujjukat felmutatva, rikácsolva, káromkodva mutatták meg, hogy ők milyenek.

 

 Én kérek elnézést.

 

Miután egy tíz perces eső szétmosta a tüntetők tömegét, mindenki szaladt amerre látott, velük együtt a szervezők is. Felteszem tehát a kérdést, az ilyen vezető mégis hogyan képzelte el azt, hogy irányítson egy országot?

 

De ez még hagyján, ahhoz a hírhez képest, amely kedden este látott napvilágot a reformatus.hu oldalon. A rendőröknek kellett kimenekíteni Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, valamint Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát az ellenzéki tüntetők agressziója miatt. Az egyházi vezetők meghívott vendégként vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén.

 

Az incidens után, a 76 éves egyetemi tanár, műfordító Huszár Pál arról beszélt, hogy megviselték a történtek, de mindenekelőtt hálás Istennek, hogy ép bőrrel megúszták az incidenst.

Gér Andrást pedig arról számolt be, hogy a demonstrálók lökdösték és többször is leköpték őket. Elmondta, hogy mivel Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritálhatta a tüntetőket, akik többször is megköpdöstek őket.

 

Tessék, ezek vagytok ti, dicső ellenzék. A megszerzett tudásból nem lett műveltség, az intelligencia pedig más utat választott. Köztisztviseletben álló egyházi vezetőket köpdöstek le, akik mindig is büszkék voltak a magyarságukra és sokat tettek az országért.

Szégyen.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon