Orbán Viktorra van szüksége nem csak Magyarországnak, de az egész Kárpát-medencei magyarságnak

Gondolatok a Fidesz elnökké újraválasztott programadó beszéd kapcsán

Ismét lenyűgözve hallgattam Orbán Viktor magával ragadó beszédét, amit akkor mondott el, amikor a tisztújító közgyűlésen egyhangúlag újraválasztotta pártja a Fidesz. Orbán Viktorra van szüksége nem csak Magyarországnak, de az egész Kárpát-medencei magyarságnak, fogalmazódott meg bennem ismét, beszédét hallgatva.

Nem politikus ő, hanem egy karizmatikus vezető egyénisége a magyar népnek. Ritkán születnek ilyen egyéniségek, Szent Istvánok, vezéregyéniségek, olyan vizionáriusok, akik tudnak vezetni, akikre bizalommal tekint fel népe, akik nem csak néznek, de látnak is és előre tekintenek, sikeresek.

Örülök és bizakodással tekintek a jövő évi választások elé, mert van miért és van kiért küzdenünk nekünk is!

Olyan értékek hangsúlyozása mellé én is szívesen odaállok, amit Orbán Viktor hangsúlyoz!

Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a „Soros-terv” végrehajtását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri – mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten. Amikor azt mondjuk, „védjük meg Magyarországot”, akkor azt hirdetjük: meg kell védenünk a munkát, a családot, a biztonságot, a törvények uralmát, az eredményeket, a magyar kultúrát és a jövőnket – hangsúlyozta Orbán Viktor. Szavai szerint a „Soros-birodalom” fenyegeti Magyarországot, mert útjában állunk annak a tervnek, amely a nemzeteket fel akarja számolni, és kevert népességű Európát akar létrehozni.

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra – jelentette ki Orbán Viktor. Hangsúlyozta ugyanakkor: a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. 

„Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk – és ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk –, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen” – mondta Orbán Viktor.

A Fidesz élére újabb két évre újraválasztott Orbán Viktor három feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét, mert „végre-valahára összeszedtük magunkat”.

Európai nemzetek szabad szövetsége kell!

Orbán Viktor abban látja az egységes Európa fennmaradását, ha „európai egyesült államok” helyett az európai nemzetek szabad szövetsége jön létre. A kormányfő, azt mondta: vannak olyan országok, amelyek „posztkeresztény és posztnemzeti” korszakba akarnak lépni. Különböző megítélések vannak a kérdésben, azonban úgy biztosan nem lesz egység, ha egymásra akarjuk kényszeríteni a másik gondolkodásmódját, érdekeit és céljait – tette hozzá.

Akkor maradhat fenn az európai egység, ha elfogadjuk egymás különbségeit, ha kölcsönösen megadjuk a kijáró tiszteletet és ha „európai egyesült államok” helyett az európai nemzetek szabad szövetségét hozzuk létre – mondta.

Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a „Soros-terv” végrehajtását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri – tette hozzá Orbán Viktor. Amikor azt mondjuk, „védjük meg Magyarországot”, akkor azt hirdetjük: meg kell védenünk a munkát, a családot, a biztonságot, a törvények uralmát, az eredményeket, a magyar kultúrát és a jövőnket - hangsúlyozta Orbán Viktor. Szavai szerint

a „Soros-birodalom” fenyegeti Magyarországot, mert útjában állunk annak a tervnek, amely a nemzeteket fel akarja számolni, és kevert népességű Európát akar létrehozni.

A „Soros-tervnek” a migráció csak az eszköze, hogy azzal meggyengítse a nemzeteket és megadja a kegyelemdöfést a keresztény kultúrának – mondta a miniszterelnök, kijelentve ugyanakkor: „amit nem tűrtünk el a szovjet birodalomtól, azt nem fogjuk eltűrni a Soros-birodalomtól sem”.
 

„A Soros-terv súlyosan veszélyezteti mindennapjaink biztonságát is. Európa bevándorlóországaiban gyakorivá váltak a terrorcselekmények, nőtt a bűnözés, megsokszorozódott a nőkkel szembeni erőszak, és újra felcsap az antiszemitizmus. Ez az, amit meg kell akadályoznunk, ez az a veszély, amelytől az országot meg kell védenünk” – mondta.

2018-as választások fontosabbak a 2014-nél!

Ezt minden nemzetben, családban, keresztény értékrendben és Európában gondolkodó ember érzi, mi magyarok pedig abban a különleges és felemelelő helyzetben vagyunk a határon túl is, hogy a magyar nemzet részei vagyunk. Nem fogunk habozni, nem fogunk tétlenkedni!

Odaállunk,

hogy mi is megvédjük Magyarországot, anyaországunkat, mert elfogadó, de tiszteletet elváró nemzete vagyunk Európának és azok is akarunk maradni, mi is, itt is, a Délvidéken – becsületes polgárai a szülőföldünknek, Szerbiának és tagjai a magyar nemzetnek. 

 

 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon