Nőtt a migrációs nyomás

Kelebiára menet sokszor látok migránsokat bandukolni az út mentén..

Sajnálom őket, mert átverték ezeket az embereket. Valószínűleg sokat fizettek az embercsempészeknek, hogy a jobb élet reményében közelebb kerüljenek a hőn áhított Németországhoz, vagy valamelyik nyugati országhoz, ahol jobb életben reménykednek. Közben nem is sejtik, hogy Magyarországnál véget ér az utazásuk. Tavalyhoz képest a magyar határon ismét nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma, állítja Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a köztévében. Ezt, mi akik itt élünk, látjuk is.

Ebben az évben eddig 7500-an próbáltak illegálisan átlépni a magyar határokon. Törökországból a Balkán irányába tartó útvonalon növekedett a migránsok száma. A horvát-bosnyák, a szerb-horvát, a szlovén-horvát határon is az aktivitás jelentősen növekedett.

A liberális sajtó ködösít ebben a kérdésben, csökkenésről beszél, mintha minden rendben lenne és normalizálódni látszana a helyzet.

Még, hogy nincs migráció, vagy felesleges a kerítésépítés? Sose volt ennyire indokolt, mint most. 

Bakondi György is megjegyezte, a balkáni helyzet mindig is nehéz volt. A migrációs nyomás során az államok fellépését sokszor eszközhiány, pénzhiány, létszámhiány nehezíti. Fontos lenne, hogy ezeket az országokat közelítsék az európai integrációhoz, és segítsék őket abban, hogy amikor határaikat védik, Európa határait is védjék. Ez Magyarország álláspontja és ezt az álláspont lenne leginkább indokolt.

Tízezrek várakoznak a Balkánon

Nem dőlhetünk hátra, nem tehetjük keresztbe kezünket. Akik nem ezt állítják, azoknak más a szándékuk Európával! A növekvő migrációs nyomásra utal, hogy Görögországban 14 ezer migráns várakozik, s a balkáni útvonal is aktív, ott 70 ezer migráns van úton. Ezenfelül Törökországban 4 millió migráns várakozik, hogy az Európai Unióba jusson. 

Az Európai Unióban az elmúlt években mindössze 10 százalékkal csökkent a regisztrált menedékkérők száma; néhány országban viszont kifejezett emelkedés volt tapasztalható.

No, de meddig lehet ezt csinálni Európával?

A Spanyolországra nehezedő nyomás az elmúlt években jelentősen nőtt, 2018-ban az észlelt illegális határátlépések száma meghaladta az 57 ezret, ami kétszerese a 2017-ben regisztrált számoknak. A Marokkóból útnak indulók – főként a szubszaharai országok állampolgárai és a marokkóiak száma egy év alatt ötszörösére nőtt. A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult, a török-görög tengeri és szárazföldi határokat érintő migrációs útvonalon szintén a migránsok számának növekedését jelezték.

Az embercsempészet a drogkereskedelemtől is erősebb lett

Ezt a migrációs pezsgést sokan kihasználják. Nem csak civil szervezetek tevékenykednek, könnyítik meg az illegális bevándorlást, de sokan próbálnak meggazdagodni. A komoly pénzekkel felpumpált, útnak indított migránsok útvonalát embercsempészek is koordinálják, közben komoly hasznot húzva a migránsok utaztatásával. A görög hatóságok a spanyolországi számokhoz közel hasonló adatokat, hozzávetőleg 56 600 illegális bevándorlót regisztráltak az év folyamán. A számadatok 34 százalékkal magasabbak, mint a 2017-es évben voltak. A nyugat-balkáni útvonalon található országokra nehezedő migrációs nyomás tavaly szintén tovább erősödött, vagy azonos szinten maradt. A régióban kialakult mindkét fő, a Szerbián keresztül vezető központi útvonalon, valamint a görög-albán határszakaszt, majd Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot és Szlovéniát érintő folyosó mentén az előző évhez képest erősebb migrációs nyomást tapasztaltak. A szerb-magyar, a szerb-horvát és a szerb-román határon a nyomás viszonylag alacsony maradt, ami a magyar kerítésnek tudható be.

Ez is csak azt bizonyítja, hogy igen is van szerepe, értelme a megépített kerítésnek. Minden esetre mi vajdaságiak érezzük áldásos hatását, mert visszaidézve a 2015-ös migránshullámokat, tudjuk milyen katasztrofális helyzetet idéztek elő városainkban, utainkon, vagy éppen gyümölcsöseinkben, veteményeseinkben.

A korlátlan bevándorlásnak beláthatatlan következményei lesznek

A liberális sajtó ebben is ködösít, de az iszlamizáció, növekvő bűnözés, koszos utcák és lerobbanó bevándorlónegyedek, mert ilyenné vált mára a bevándorláspárti Brüsszel köszönhetően annak, hogy az elmúlt évtizedekben, sőt még napjainkban is nyakló nélkül engedik be a migránsokat, pont az ellenkezőjét bizonyítja. Ha nem lesz semmilyen változás, akkor pár évtizeden belül a muszlimok lesznek többségben a belga fővárosban, ahol egyes negyedekben már most is szinte lehetetlenség keresztényekkel találkozni. Nos, tolerancia ide, tolerancia oda, ezt azt hiszem, egyikünk sem szeretné!

Lehet ezt szépítgetni, de semmiféle integráció nem történt vagy történik Belgiumban a migránsokat illetően – minderről Alain Destexhe liberális párti belga szenátor beszélt a Le Figarónak. Lassan belátják ők is, de minden évben szorul a hurok a nyakukon a bevándorló párti országok nyakán.  A politikus szerint a migránsok nagyon jelentős hányada nem integrálódott a belga társadalomba és sok esélyt nem is lát erre. Az integráció sem gazdaságilag, sem szociálisan, sem kulturálisan nem történt meg, de ami még tragikusabb, az az, hogy a migránsok saját értékeik, saját jogrendszerük szerint élnek, amiről pedig tudjuk, hogy egyáltalán nem kompatibilisek az európai értékekkel, morális vagy jogi követelményekkel. Destexhe szerint a belgiumi muszlimok 70 százaléka véli úgy, hogy az iszlám törvényei előrébb valók, mint a belga jogrend.

Köszönet Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki az első pillanattól kezdve felhívta országa és egész Európa figyelmét ennek veszélyére. Macron francia államfő nem is olyan régen beismerte, hogy habár nem ért egyet az Orbán féle politikával, de elismeri, hogy csak egyedül ennek az útnak van jelenleg biztos járhatósága, minden más beláthatatlan következményekkel, változásokkal jár Európa életében. Lassan felismerik és beismerik, csak nehogy késő legyen!

 

Forrás: origo.hu, magyarnemzet.hu

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon