A ,,mérce"

Ifj. dr. Korhecz Tamás magánegyetemi tanár

Facebook

Ha valaki azért nem tart egy másik embert megfelelőnek egy posztra, mert az magánegyetemen szerzett diplomát, miközben ő maga magánegyetemen tanít, ez a megélhetése, állami egyetemhez csak hallgatóként volt köze, akkor  a saját munkhelyét  (és kenyéradóit) nézi le, a hallgatóit nézi le, vagy azokat a hallgatókat nézi le, akik nem arra az egyetemre járnak (és fizetnek), ahol ő tanít?

Nagyjából ezek a kérdések fogalmazódhattak meg ifj. dr. Korhecz Tamás ,,felszólalása” kapcsán a minapi tartományi képviselőházi ülésen.

Nem szükséges választ adni ezekre a kérdésekre, mert természetesen Korhecz rendkívüli egyetemi tanár önmaga válaszolja meg azzal, hogy elhallgatja a tényt: rendkívüli egyetemi tanár ő, de magánegyetemeken.

Abban bízik hogy ő, ifj. dr. Korhecz Tamás a mérce, aki magánegyetemi tanárként a nyilvánosság előtt elvitathatja egy másik ember (magánegyetemen) szerzett tudását.

Vannak magányegyetemek, ahol például újságírók végeztek, azok tudását ifj. dr. Korhecz nem vitatja el. Mert neki ilyen a mércéje.

Ha jobban belegondolunk, akkor ifj. dr. Korhecz egy szent, akinek elsősorban és mindig maga felé hajlik a keze, másodsorban és ha érdekei úgy kívánják, azok felé, akik vele tartoznak szellemi közösségbe, azok mind okosak és talpraesettek, ha magánegyetemeken végeztek, akkor is.

Hasonló mércét alkalmazva lett belőle tartományi képviselő. A Magyar Mozgalom társelnöke, aki a VMDK és egy horvát törpepárt listáján került be a tartományi parlamentbe, úgy csinálva, mintha az MM indult volna a választásokon.

Ugyanaz a technika.

Úgy csinál, mintha állami egyetemen tanítana.

Úgy csinál, mintha megmérettette volna magát.

Egyszer mérette meg magát, jól rá is vert egy Szántó Róbert nevű jelölt, magyarán: be sem jutott a tartományi parlamentbe. A VMSZ, aminek akkoriban a kenyere még nem volt számára dikatórikus, kénytelen volt az egyéni választást elveszített ifj. dr. Korheczból csinálni titkárt. Egy vesztes is lehet okos, nem kérdés, csak átlátszó a pöffeszkedés.

Ifj. dr. Korhecz biztos nagyon utálta Pásztor Istvánt 2012-ben, amikor a mindenhol mindent megnyerő Demokrata Párt  egyéni jelöltje, dr. Csengeri Attila, vereséget szenvedett Pásztortól.

Pedig Csengeri amellett, hogy napszámba mérte a vérnyomást meg vércukrot, nagyon jó sebész volt.

Tehát Pásztor győzelme a névvel és renoméval szintén rendelkező Csengeri felett teljesítmény volt. 

Ugyanúgy, ahogy a névtelen és semmiféle titulussal  nem rendelkező Szántóé is doktor Korheczcal szemben. 

Nem is csoda, hogy ifj. dr. Korhecz  mindenáron tartományi képviselő akart lenni.

Na, de menjünk tovább: 

Ifj. dr. Korhecz, a mérce, egy évvel ezelőtt csak arról beszélt, hogy a fiatalokat kell helyzetbe hozni.

Most arról beszél, hogy nem a magánegyetemeken végzettet, de legalábbis akkor nem, ha VMSZ-es az illető.

Ifj. dr. Korhecz, a mérce, egy évvel ezelőtt arról beszélt, szükség van a magyar alternatívára, mert akkora az elégedetlenség a vajdmagyarok körében, hogy szét tépik palicsi villája kerítésének a kapuját, tömegek követelik, hogy pártot (párdon, bocsánat, én kérek elnézést, civil egyesületet) hozzanak létre.

Most arról beszél, hogy nem sikerült az alternatíva:

,,Korhecz Tamás számára csalódást okozott annak a felhajtóerőnek a mértéke, amit az MM-nek a választásokon való megjelenése váltott ki, a magyarok részvételi aránya nem lett nagyobb az új alternatíva miatt, viszont a szavazóik negyede olyan, aki egyébként nem szavazatott volna az MM-en kívüli egyedüli magyar listára, jegyezte meg. Korhecz leszögezte: listáikat a VMSZ-ben csalódott szavazók támogatták. – ahogyan ezt a Magyar Mozgalom honlapján olvashatjuk.

Hát, ilyen mérce ifj. dr. Korhecz Tamás.

Szerencsére van, amiben biztosak lehetünk: önmaga vonatkozásában sohasem fog tévedni: mindig ő lesz a f.. gyerek, aki megmondja a tutit. Amit éppen abban a percben gondol.

Kár, hogy gyorsan felejt, sohasem következetes és ezért mindent képes szétverni maga körül. Leggyorsabban a saját szavahihetőségét.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon