A következetesség netovábbja!

A pénteki Magyar Nemzeti Tanács ülésén módosították a tanács költségvetését, és naná, hogy minden ilyen anyagi témát érintő kérdéskör kiváltja az ellenzéki hozzászólást.  A mostani hozzászólás dióhéjban annyi volt, hogy lehengerlő, hogy a magyar kormány mennyi pénzt ad, de mégis, hol van ehhez képest a szerb adófizetők pénze?! Ez idáig meg ugye a magyar kormány által támogatott projektek váltották ki az ellenszenvet (emlékeztetésül, vissza lehet nézni az ez évi júliusi ülést, amikor a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány megalapításáról szóló záradékot kellett megszavazni), de hát ellenzékiként mindig jó dolog a széllel szemben pisálni.

Az ülés vége felé, ahogy arról beszámolót is olvashatunk, Zsoldos Ferenc (Magyar Mozgalom) munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva lemondott az MNT tájékoztatási bizottságban betöltött tagságáról, s maga helyett Kókai Péter újságírót javasolta a testületbe, amit a jelenlevők meg is szavaztak.

Hm, vissza kellett olvasnom, sőt nem voltam rest kikeresni sem a Pannon RTV által közvetített és közzétett eddigi MNT üléseket, hogy bizonyosságot nyerjek arról, hogy pontosan miről is van szó. Első hallásra azt gondoltam, hogy Zsoldos Ferenc az MNT tagságáról mondott le, aztán nagy csalódottságomra konstatálnom kellett, hogy nem, hanem csak a tájékoztatási bizottsági tagságáról mondott le önként.

Szerintem másokban is felvetődik a következő kérdés, ami azon nyomban bennem is megfogalmazódott:  miért nem mondott le az MNT tagságáról is, ha már egyszer a munkahelyi kötelezettségei nem teszik lehetővé az üléseken való aktív részvételt?!

Mint mondtam, visszakerestem az előző MNT üléseket a neten és a következőket voltam kénytelen megállapítani: sem most, novemberben, sem októberben, de még júliusban sem volt jelen dr. Zsoldos Ferenc az MNT rendes ülésein. Hát akkor mégis hogyan képviseli így a választóit? Egyszerűen továbbra sem értem, hogy miért nem mondott le a tájékoztatási bizottsági tagságával egyetemben a Magyar Nemzeti Tanácsban betöltött tagságáról is?! Valaki érti ezt? Meg tudja nekem magyarázni?

És most így, azok a magyar kisebbségi névjegyzékben szereplő emberek, akik a Magyar Mozgalom listájára adták a voksukat a 2018-ban megtartott nemzeti tanácsi választásokon, melynek Zsoldos Ferenc volt a listavezetője (ha elfelejtettük volna), mégis hogyan érezhetik magukat?

Megvezetve?

Becsapva?

Kihasználva?

Persze Kókai Péter ráér. Hiszen mióta munka nélkül maradt (mert ugye szégyenszemre kirúgták a Magyar Szóból 2016-ban, önhibáján kivül), önkéntes alapon működteti a Szabad Magyar Szó portált.

Kókai Péter legutóbbi nyilvános megszólalása a közelgő választások kapcsán, pontosabban annak bojkottálásával kapcsolatos volt, ahol többek között arról vallott, hogy nem akarja áltatni az embereket, sajnos a Magyar Mozgalom nem országos tényező (azért kellett erre pár év mire leesett, mit mondjak), de helyi, önkormányzati szinten azt tapasztalják, hogy a szimpatizánsaik igenis elvárják tőlük, hogy harcoljanak az érdekeikért.

Ha... azon még át is ugorhatunk, hogy megint hiba csúszott a rendszerbe, miszerint a „Magyar Mozgalom regionális politikai erő”, hiszen meddig sulykolták, hogy civil szerveződés, de no, mint mondtam, most ne ezen akadjunk fel. A kérdésem viszont az, visszakanyarodva a Magyar Nemzeti Tanácshoz, hogy mi történt, dr. Zsoldos nem tudja, hogy a „Magyar Mozgalom regionális politikai erő”? Mert ezen kijelentés után, számomra továbbra sem érthető, hogy akkor miért nem hajlandó képviselni a szavazóit a Magyar Nemzeti Tanácsban, amely a Kárpát-medencei színtéren is egyedülálló intézmény?!

No, de a linkelt cikket továbbolvasva azon a kijelentésen akadt meg a szemem, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsnak nincs legitimitása, hiszen a tavalyi évben, a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás listára leadott szavazatok száma ugyebár ezt támasztja alá. Szerintük.

Aha, értem.

De azért a Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatási bizottságában a hely az kell?!

Minden világos.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon