Ki a fontos Labannak?

Pannon RTV

Bogdan Laban polgármestersége maga a kettős mérce. Mert különben hogy lehetne az, hogy pont Szabadka polgármesterének másodrangúak a tősgyökeres szabadkaiak?!

Ugyanis Bogdan Laban, Szabadka még regnáló polgármestere a napokban tekintette meg a menekültek számára szociális lakhatást biztosító 44 lakásból álló lakóépület munkálatait. A beruházás értéke nem kevesebb, mint 1 millió 443 ezer euró, a lakások teljes hasznos területe 2400 négyzetméter.

Tehát azoknak, akik a kilencvenes évek tragikus eseményeinek áldozatai voltak, most, 2020-ban kell lakásokat biztosítani?! Nem a 90-es évek végén, és nem is a 2000-es évek elején, hanem pont most. Mi ebben a nem érthető? Ezek az emberek, akik közel 30 éve menekült státuszban élnek, ezidáig nem találtak maguknak tetőt a fejük fölé. És igazából, ennyi év sem volt elég a számukra arra, hogy alkalmazkodni tudjanak. Milyen érdekes, hogy a menekültek ölébe pottyanhat lakás, de Szabadka polgármestere a tősgyökeres szabadkai polgárok irányába ilyen gesztussal nem él.

Szeretném kérdezni, hogy mi van a szabadkai fiatal párokkal? Mi van azokkal, akik most tervezik összekötni az életüket, akik itthon vállalnának gyermeket? Ők is számíthatnak ingyen lakásokra? Vagy nekik minimális segítség sem jár?!

Bogdan Labanra, Szabadka jelenlegi polgármesterére azonban nem csak Szabadka fiataljai nem számíthatnak, de idősebb polgárai sem. A jelenlegi polgármesternek még az sem okozott lelkiismereti kérdést, hogy figyelmen kívül hagyja a Tartományi Kormány március 23-án meghozott ajánlását, miszerint az összes vajdasági önkormányzatban a 30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőknek 2500 dinár értékű csomagot kell biztosítani a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli állapot ideje alatt.  Ő úgy gondolta, hogy azoknak a szabadkai polgároknak, akik becsülettel ledolgozták az életüket, egy olyan nehéz periódusban, amit a koronavírus-járvány előidézett, egy alig 600 dináros csomaggal is ki lehet ütni a szemüket.

És ha ez mind nem volna elég, rengeteg szabadkai nyugdíjas hiába is várta a megígért élelmiszercsomagot. Több, mint ezren jelezték azt utólag, hogy nem jutottak hozzá a csomaghoz, és rendkívül megalázónak érzik a helyzetet.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon