Kettős mérce a világjárvány idején

Megrökönyödve olvastam a sajtóban megjelent cikkeket, hogy Magyarország újból megszegett valamilyen EU-s szabályt, előírást.

Az nem gond, hogy egyes országok hasonló, vagy még szigorúbb intézkedéseket vezettek be ebben a rendkivüli állapotban, melyet a koronavírus-járvány okozott, csak éppen a magyar honban történtekre figyel árgus szemekkel az EU csapata?! A francia elnöki hatáskörökkel például mi van? Azokkal a jogokkal, melyekkel a francia elnök  rendes körülmények között rendelkezik? Semmi?! Ejnye-bejnye, te kettős mérce!

Mindezt leginkább alátámasztó tény pedig Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel lefolytatott CNN-es interjú volt. Azonban Szijjártó Pétert nem olyan fából faragták, hogy ne vágott volna vissza. Vagyis, nemes egyszerűséggel és határozottsággal kiállt az igazság mellett és rámutatott a csúsztatásra. De még mennyire. Csak úgy porzott az út utána!

„ (…) sajnálattal közlöm, hogy újabb álhírt terjeszt Magyarországról, mivel azt mondta, hogy a parlamentet beszüntették (…), ami nem igaz. A parlament ülésezik. Ezen a héten például (…) három napon is ülésezett.

A műsorvezető nő meg nem látott az arrogánciájától! Ordított róla a fölényeskedés vágya. De emiatt inkább csak sajnálom. Magas lóról lehet nagyot esni!

Pedig a járvány idején meghozott magyarországi jogszabály -- amely szerint a jóakaróink azt terjesztik, hogy a demokrácia is karanténba lett zárva -- mindössze három oldalas. Miért olyan nehéz azt elolvasni? Hazugságokat bezzeg van idő terjeszteni!

Szóval én úgy látom, Soros bácsi konyháján továbbra is keverik az italokat.

Megy haza a rendőr felesége, és látja, hogy a férje olvas.
- Mit csinálsz? - kérdezi tőle.
- Nem látod? Olvasok!
- Inkább innál, az jobban meglátszik rajtad!

Na most jön az, hogy amit főztek, igyák is meg!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon