Kampány van, hajrá!

Igaz, már jócskán túl vagyunk az év végi összegzéseken, amikor szokás újabb terveket is előrevetíteni, vagyis rövid és hosszútávú tervekkel előrukkolni. De ma már nem csak év végén, hanem az év bármely napján is egyre többször jelennek meg összegzések a közösségi médiában és portálokon. Mélyreható elemzések ezek, mondhatnánk majdnem őszintén.

Néha úgy tűnik, hogy komoly munka van mögötte, de sajnos laikusként én csak azt látom, hogy azok, akik kimaradtak a hatalomból, csupán összeesküvés elméleteket gyártanak.

Most én is megmondom a tutit. Összegzem, hogy mit is várhatunk a kezdetét vett kampányban:

  • Folyamatos elemző-összegző-oknyomozó riportokat. Persze, VMSZ-es káderekről.
  • Összekuszált, összemosott szálakat. VMSZ-es vonalon.
  • VMSZ-t lejárattató cikkeket.
  • Komoly munkát igénybevett, megszerkesztett képeket és mémeket. VMSZ-es arcokkal.

De ez rendben van így. Igen, rendben van. Azért, mert a kampány természete az, hogy meg kell mutatni, ki, mit és hol ért el. Van, akinek igenis van mit letennie az asztalra, aki el tud számolni az előző mandátum eredményeivel. No, de ez sajnos, nem lesz jellemző egyes csoportosulásokra. Ők bojkottot hirdettek.

Azonban feltette-e valaki esetleg magában azt a kérdést, hogy azt, aki bojkottot hirdet, ki fogja az előző mandátum eredményeiért számon kérni?! Egyáltalán, terheli-e őket bármilyen felelősség?!

De ha semmilyen felelősség nem ül a vállukon, akkor miért gondolják azt, hogy a mondanivalójuknak bármilyen súlya is lenne? Mennyire hiteles ezek után az, hogy ők arra építenek, hogy a VMSZ által elért eredményeket mert igenis, vannak  becsmérelni kell?! De még ha az eredményekről diskurálnának...nem, ők emberekre szállnak rá. Csak azért, mert azok az emberek véemeszesek. Pengelogika, ugye?

Az az érzésem, hogy valamit nagyon jól csinál a VMSZ. A nagy „megmondók” pedig csak kritikával vannak felvértezve. Kézzel fogható eredményük nem sok van. Hogy stílusos legyek: semmi. De azt fogd meg jól!

Beteg a székely tehene. Megkérdezi a szomszédját, hátha tud segíteni.
- Mit adott maga a tehenének, amikor az beteg volt?
- Hát terpentint.
Másnap megint találkoznak. Mondja az első székely:
- Szomszéd, megdöglött a tehenem a terpentintől.
- Az enyém is.

Na, a jótanácsokból lassan elég is lesz!

Ideje lenne nem terpentint ajánlani a kedves választópolgárnak, hanem programokat, tevékenységeket, közösségépítést.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon