Illegális szolidaritás

A szolidaritás az európai bevándorláspárti politikusok új szállóigéje. 

A szolidaritás számonkérése az illegális bevándorlók elosztásában.

Lehetne foglalkozni az EU-s tagállamok törvényeinek betartásával és betartatásával, a szervezett embercsempésző bűnszövetkezetek felszámolásával, az EU-s nagyhatalmak egykori gyarmatain az életfeltételek javításával, a menekült- és a bevándorlási kérelmek hatékonyabb kezelésével, a demokráciaexport felhagyásával, de inkább az illegális migránsok kvótája és a magatehetetlenséget leplező szolidaritás a téma.

Persze ez a szolidaritás már nem önkéntes, vagyis aki nem vállalja be, bizony jön a bünti. Jelentések, hetes cikkely, forrásmegvonás stb.

Mindeközben az illegális bevándorlás támogatása és ösztönzése nyakatekert módon ki lett egyenlítve a jogállamiság fogalmával. Amennyiben egy EU-s tagállam a törvényeket szeretné betartani, és ez által az illegális bevándorlást felszámolni, nem jogállam. Nem jogállam, mivel sikeresen megállította az illegális bevándorlást a saját költségén – ezáltal is több millió gazdasági bevándorlót eltántorítva attól, hogy illegális módon, embercsempészeket pénzelve, több ezer élet árán próbálkozzon Európába jutni –, ami nem elfogadható, sőt mi több büntetendő. Büntetendő a közös források megvonásával, büntetendő a jogállamiság megkérdőjelezésével.

Nem is beszélve arról, hogy a tömeges illegális migráció kiszolgáltatottakká teszi és veszélybe sodorja a valódi menekülteket, akik tényleg politikai, etnikai vagy vallási üldöztetésnek vannak kitéve.

A migránskvóta újbóli felelevenítése pedig továbbra is a valódi és a köztes probléma megoldásának az elodázása és már lényegében annyiszor túl lett tárgyalva a működésképtelensége, hogy tényleg fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne értse meg. De a gyengébbek kedvéért – úgy tűnik – nem árt azért mégis megismételni. Ugyebár teljes képtelenség ráerőltetni egy illegális bevándorlóra, akinek már meg lett engedve, hogy illegálisan lépjen át határokat, hogy teszem azt ott telepedjen le, ahová rendelik. Ha már a határ nem jelentett akadályt neki, egyáltalán mit érdekelné, hogy hova utasítják a schengeni övezeten belül. Másrészt, ha migránskvóta megvalósul, akkor törvényesítve lesz az illegális, nem regisztrált határátlépés, ami ösztönzőleg hathat a további gazdasági bevándorlók megindulására.

Végeredményben az uniót átfogó hatékony határvédelem hiánya és a tömegkommunikációs eszközök elterjedése miatt valószínűsíthető, hogy még több gazdasági bevándorló tervezi majd elérni a skandináv és a nyugat-európai országok „nyugati” életszínvonalát a szociális ellátórendszerükön keresztül, ami majd nagymértékű változásokat fog előidézni ezen országok nemzetiségi, vallási, kulturális, sőt nemi arányaiban is. Mintha úgy rémlene, hogy ezeknek az arányoknak a megváltoztatása a történelem folyamán általában nem volt konfliktusmentes. Ezen országok majd az engedékenységük árát a törvényeket alkalmazó és betartó tagországokkal szemben tervezik megfizettetni.

Közben Szaúd-Arábia továbbra sem hajlandó befogadni a többségében muzulmán vallású menekülteket Szíriából, a bevándorlókról nem is beszélve. Ausztrália pedig sikeresen visszaverte az embercsempészek hajóit a nyílt tengerre. Így aki Ausztráliába szeretne költözni, az interneten regisztrálhat, majd az elbírálás után a bevándorlását vagy engedélyezik vagy nem.

Megoldások tehát vannak, csak akarat kell az alkalmazásukhoz.

Azt pedig, hogy mennyi bevándorlót akar befogadni egy tagállam, döntsék el az ott élő emberek. Elvégre demokrácia van. A szolidaritást pedig inkább a már huzamosabb ideje legálisan Európában élő őshonos kisebbségek felé tanúsítsunk.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon