Família Kft.

A nepotizmus elleni harc jegyében...

Habram Mária május végén jelentette be hetilapjában, hogy fiatal gárdának eladó a Családi Kör.

A bejelentést követően a Pro Familia Kft. bejegyeztetésének kérelmét Józsa László 2017. június 16-án átadta a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökségnek.

A Pro Familia Kft. június 20-án került bejegyzésre, az alábbi öt alapító taggal: Bajtai Kornél, Bašić Palković Gréta, Celler Tibor, Vígi Zoltán és Vígi Zsoldos Zsaklina.

A Pro Familia Kft. székhelye Szabadkán lett bejegyezve, történetesen Bajtai Kornél lakcímén.

És láss csodát, a Családi Kör is átkerül Szabadkára. Ha már a Magyar Szóval nem sikerült…

Az hagyján, hogy a Családi Kör átkerült Szabadkára, de az alapítókból ítélve, tisztelet a kivételnek, egyenesen a Magyar Mozgalom vezetősége és holdudvara fogja szerkeszteni ezen jobb időket is megélt, minden kétséget kizáróan liberális szellemiségű hetilapot.

Bajtai Kornél lett a Pro Familia Kft. igazgatója.

Igaza is van, legalább nem kell messzire menni, ha otthonról akar munkába jutni.

A Pro Família Kft. igazgatója 2017. június 29-én írta alá Habram Máriával, a Családi Kör eddigi tulajdonosával azt a szerződést, amellyel megvásárolták a lap kiadási jogát.

Bajtai Kornél és Bašić Palković Gréta… nem csak az életben, de a szakmában is összeillő páros.

 Bašić Palković Gréta, az új főszerkesztő asszony a VajdaságMa (ahol Basity Gréta szerkesztőként dolgozik a sokszínűség jegyében) vele készült interjújában a következőt mondta: „Bizonyára meg fognak lepődni az olvasók, de talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy mi ingyen kaptuk meg a lapot. Bizonyos kötelezettségeket vállaltunk, de tulajdonképpen semmit sem fizettünk az újságért. Ezért nevezem ezt lehetőségnek, ami tulajdonképpen egy ajándék.”

A bizonyos kötelezettség a 2016-os évvel bezárólag a Családi Kör számára azt jelenti, hogy adóssága 7.340.000,00 dinárt tesz ki.

Ez valóban nem titok, a nyilvánosság számára elérhető adatról van szó. Ilyen esetben érthető, hogy nem volt nagy a kereslet rá. De  a Magyar Mozgalom reméli, hogy jó sorsa lesz és kipénzeli ezt az újfent és újra megszerzett közlönyét is, amit most nem Purger Tibor jegyez, hanem Bajtai.

Minden elismerés! Egy újabb siker a sajtószabadságért vívott küzdelemben.

A Családi Kör Kft. 2013-as összbevétele mintegy 34.500.000,00 millió dinárt tett ki, de 2016 végére már csak 24.000.000,00 dinárt mutatott a mérleg. Ez azt jelenti, hogy három év alatt 30,43 százalékkal csökkent a hirdetésekből és az eladott példányszámokból a bevétel.

De nézzük csak tovább az alapító tagokat!

Vígi Zoltán a 2016. október 23-án életre keltett, a mai napig be nem jegyzett médium, a Szabad Magyar Szó főszerkesztőjeként volt megjelölve. Majd pár hónap leforgása után nevét egy tollvonással kihúzta a Magyar Mozgalom társelnöke, Kókai Péter, és sajátját biggyesztette oda.

Így Kókai nappal szerepel, este meg szerkeszti magát. Azóta Vígi Zoltán keresi a helyét... szívből kívánom, hogy ez a munkahely legyen az igazi és utolsó!

A vezetéknévből adódóan, hiszem, hogy minden Olvasónk már kikövetkeztette, hogy Vígi Zsoldos Zsaklina  Vígi Zoltán házastársa.

Vígi Zsoldos Zsaklina legutóbbi, a Családi Körben megjelent interjúján, amely Újvidék jelentőségét akarta körbejárni, bemutatni, nagyon le voltam döbbenve.

A feltett (általános iskolás szintű) kérdések szimplák és a „végre letudtam” kategóriába tartoznak.

Erre én nem lennék büszke. De na, Újvidék nem tartozik a kedvenc témák közé és valahogy el kellett búcsúzni a várostól.

Úgy látszik, a „független” médiában divattá vált a családi vállalkozás. Ettől függetlenül, gondolom, hogy ez a szerkesztő–aktivista-gárda továbbra is számon fogja kérni a nepotizmust. De mégis, kinek a pénzéből? Mert a „bizonyos kötelezettségeket” bizony ki kell ám fizetni...

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon