Elemzés virágnyelven – Update

Update: ha már a szakmaiságról van szó, nézzük meg a következő videót: https://pannonrtv.com/rovatok/szines/ismert-magyarorszagi-eloadok-koncer...

A rövid bejátszásban Gyurkovics Virág, mint a Progressive Egyesület elnöke, beszámol(na) arról, hogy milyen ismert előadókat fognak a következő hónapokban vendégül látni Szabadkán. Olyan híres, neves előadók lépnek majd a színpadra, hogy Virág még a nevüket sem tudja, nem beszélve azokról a zenekarokról, akiket fel sem tud a papírról olvasni.

Nah, így kell mindenhez is érteni.

Gyurkovics Virág Oknyomozói írásában a 65 milliárdos magyar állami támogatást vizsgálta, mely támogatás Vajdaságban a Prosperitati Alapítvány által kiírt és lefolytatott pályáztatási rendszer keretein belül kerül kiosztásra a vajdasági embereknek. Egyébként  a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon szerzett oklevelet és az újvidéki Pro Média újságíróiskolában tanult újságírást. Elmondása szerint a képzőművészet és a vizuális kultúra áll közel hozzá. Saját állítása szerint művészeti menedzser is.

Egyébként oknyomozó újságírásnak az számít, amikor a szerző a vizsgált témában hírek tömkelegét gyűjti össze, és aki már a hírgyűjtési folyamat elején a nyilvánosság számára közvetítési szándékkal rendelkezik, de amit Gyurkovics Virág művelt a Prosperitati Alapítvány kapcsán, az mindössze összegyűjtött vélemények papírra vetése.

Reméljük, művészeti menedzsernek jobb lesz. Végül is saját bevallása szerint ez a szakmája. Csak ért hozzá. Mi mindenképpen örülünk, hogy az NKA és Magyarország Kormánya támogatja Gyurkovics Virág egyesületét és ő erről büszkén be is számol. Mi nem fogunk oknyomozni. Megvárjuk az eredményeket és ha jók lesznek, akkor örülünk.

 

Megosztás

Facebook icon
Twitter icon
Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon